Goedkoopste bouwkeuring

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je op zoek naar de goedkoopste bouwtechnische keuring van Nederland? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vergelijken de prijzen van verschillende bouwinspecteurs en geven een handig overzicht met de beste en voordeligste bouwkundige keuringen. Ideaal wanneer je een mooie woning op het oog hebt maar je toch wel eerst wil weten wat de eventuele gebreken zijn. Dankzij zo’n keuring krijg je een realistisch beeld van de woning en weet je ook welke kosten er nog bij komen kijken. Soms is het zelfs verplicht.  De kosten van een bouwkundige keuring liggen gemiddeld zo tussen de €250 tot €500. De kosten hangen sterk af van de oppervlakte / inhoud van de woning. Maar ook tussen de verschillende inspectiebedrijven zitten grote prijsverschillen! Je kunt nu ook heel eenvoudig zoeken op plaats (bijvoorbeeld bouwkeuring Breda of Tilburg) en daar offertes krijgen van lokale vakmannen. 

Vergelijking: bouwtechnische keuring laagste prijs juni 2024

De kosten van een bouwkundig onderzoek lopen ieder jaar iets op. In de tabel hieronder vind je een handig overzicht met de tarieven van verschillende landelijke aanbieders. Op die manier zie je direct waar je het voordeligste een keuring + rapport kunt laten uitvoeren. 

Type woningPrijs incl. BTWInhoud woning (m3)
Vereniging Eigen Huis€319,00tot 450 m3
Homekeur€369,00tot 1000 m3
Perfect Keur€379,00tot 800 m3
Kosten van een bouwkundige keuring van verschillende leveranciers

Waar moet ik verder op letten?

In de vergelijkingstabel hierboven vind je de prijzen van betrouwbare bouwkundige inspecteurs in Nederland. Zij bieden uitstekende keuringen en rapportages die direct een helder en duidelijk beeld van de woning geven. Let op dat de prijzen altijd gelden voor een bepaalde maximale inhoud van de woning. Heb je een grote woning op het oog met meer oppervlakte en inhoud? Dan kan het zijn at er een hogere prijs geldt. Soms betaal je een extra bedrag voor elke kubieke meter extra inhoud.