Bouwkundige keuring Rotstergaast

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Rotstergaast uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Rotstergaast.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Rotstergaast benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rotstergaast inplannen

Wil je snel een inspectie van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie. Dan heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Rotstergaast.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Rotstergaast

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Rotstergaast (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €310 en €400. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Rotstergaast.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning78 m2300 – €320
Tussenwoning125 m2€340 – €370
Hoekpand130 m2€415 – €450
Geschakelde woning156 m2€455 – €490
Herenhuis187 m2€525 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rotstergaast die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Rottum, Luinjeberd, Tjalleberd, Gersloot en De Knipe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rotstergaast-8462

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Rotstergaast controleert een objectieve ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rotstergaast). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie