Bouwkundige keuring Tilburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Tilburg laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Tilburg.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Tilburg onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de kruipruimte en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tilburg inplannen

Op korte termijn een inspectie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Tilburg.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Tilburg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Tilburg (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €450. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tilburg.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsindicatie
Flatwoning87 m2275 – €315
Tussenwoning125 m2€335 – €365
Hoekpand143 m2€415 – €450
Twee onder één kap158 m2€465 – €505
Villa189 m2€515 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tilburg die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout, Zundert en Etten-Leur.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tilburg-5026

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Tilburg bekijkt een objectieve expert de woning. Verstandig, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Tilburg). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tilburg bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Udenhout
 • Bouwkundige keuring Berkel-Enschot
 • Plaats een reactie