Bouwkundige keuring Zuilichem

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zuilichem regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site bieden wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Zuilichem.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zuilichem analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuilichem uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zuilichem.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zuilichem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zuilichem (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €465. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zuilichem.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Studio75 m2275 – €315
Tussenwoning118 m2€350 – €370
Hoekwoning128 m2€415 – €445
Twee onder één kap171 m2€465 – €480
Villa183 m2€505 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuilichem die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Liempde, Esch, Gemonde, Den Dungen en Helvoirt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuilichem-5305

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Zuilichem controleert een onafhankelijk partij de woning. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zuilichem). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Zaltbommel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie