Over Ons

Direct bouwkeuring aanvragen

Vaak onderschat men bouwtechnische problemen en achterstallig onderhoud. De bouwkeuring schept hier duidelijkheid in voor u en vermijdt mogelijke tegenvallers. De bouwtechnische expert van inspecteert uw woning en documenteert de gebreken in een rapport met fotomateriaal. U ontvangt het rapport met alle geconstateerde gebreken die tijdens de inspectie zijn waargenomen of blootgelegd. De rapportage keuring is in overeenstemming met de eisen van banken, geldverstrekkers, verzekeraars en stichting NHG. Het regelen van een inspectie en bijbehorend rapport kan behoorlijk wat gedoe zijn. Zeker omdat veel mensen in de basis nauwelijks tot geen bouwkundige kennis hebben.

Wie zijn wij?

Wij van Bouwkeuringexpert.nl helpen bezoekers met het regelen van een deskundig en betaalbaar bouwkundig rapport. Vaak merken we dat mensen bij het zien van hun droomwoning direct overstag zijn en niet meer kritisch kunnen kijken. Daarom is een bouwtechnische keuring zo belangrijk. Een onafhankelijk expert neemt de hele woning kritisch door en maakt een rapport met met alle gebreken en kosten. Op die manier krijg je een realistisch en transparant beeld van de woning. Op deze website verzamelen wij uitgebreide informatie over alle aspecten rondom de bouwkundige keuring en kan je eenvoudig bouwkundig experts in jouw eigen regio vergelijken.

Adresgegevens en contact

Bouwkeuringexpert.nl
Dokter van Deenweg 162
8025BM Zwolle
Informatie: info@bouwkeuringexpert.nl
Hulp: help@bouwkeuringexpert.nl

Nationale Hypotheekgarantie en de bouwtechnische keuring
Een keuring uitgevoerd door een deskundige  voldoet aan de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en kunt u dus gebruiken bij het regelen van uw financiering. Het bouwkundig rapport wordt vaak gevraagd voor woningen die gebouwd zijn vóór 1940 en die met NHG worden gefinancierd. De hypotheekverstrekker wil graag zekerheid van de bouwtechnische staat van het onderpand wat wordt gefinancierd. Een dergelijk rapport geeft hem die zekerheid.

Waar wordt bij de keuring op gelet?
In hoofdlijnen worden de volgende punten beoordeeld en visueel geïnspecteerd tijdens de bouwtechnische keuring:

  • Eventuele problematiek ten aanzien van de fundering en/of vochtproblemen;
  • Kruipruimte, begane grondvloeren en zwam/insecten, kwaaitaalvloeren;
  • Bouwtechnische staat van de dakconstructie, dakafwerking, boeidelen, schoorstenen;
  • Riolering, hemelwaterafvoeren en dakgoten; Het functioneren van de CV-installatie, elektrische installatie. Er wordt met name gelet op onveilige situaties of slecht functionerende onderdelen.
  • Gevels, gevelelementen, beton- en staalconstructies;
  • Buitenkozijnen, buitenschilderwerk, kitwerk beglazing
  • Badkamer / toilet en tegelwerk
  • Alle overige zaken van bouwtechnische en/of installatietechnische staat.

Wat houdt de bouwtechnische keuring in?
Een bouwtechnische keuring is een visuele inspectie die een indicatie geeft van de staat van een woning. De kosten die direct noodzakelijk zijn, kunnen eventueel gebruikt worden in de verdere onderhandelingen. Ook de (grote) kosten die er binnen 5 jaar aan zitten te komen, worden gespecificeerd en begroot in de rapportage. Zo is de keuring altijd de manier om een miskoop en/of onverwacht hoge kosten aan herstelwerkzaamheden te voorkomen. Een bouwkundig rapport biedt u dus veel meer zekerheid. De rapporten worden altijd naar de leeftijd van het gebouw beoordeeld. Elke bouwperiode heeft vaak zijn eigen kenmerken bouwtechnische problemen en gebreken.