Bouwkundige keuring Breda

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Breda laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Breda.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Breda benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het leidingwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Breda regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Breda.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Breda

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Breda en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €285 en €420. De prijs hangt af van verschillende variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Breda.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning79 m2295 – €325
Rijwoning112 m2€345 – €390
Kopwoning128 m2€400 – €435
2-onder-1 kap159 m2€470 – €490
Villa193 m2€510 – €550
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Breda die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Roosendaal en Tholen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-breda-4819

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Breda bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Breda). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Breda wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Teteringen
 • Bouwkundige keuring Ulvenhout
 • Bouwkundige keuring Bavel
 • Bouwkundige keuring Prinsenbeek
 • Plaats een reactie