Bouwkundige keuring Aartswoud

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Aartswoud regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Aartswoud.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Aartswoud onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie weet je alles over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aartswoud regelen

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en de technische staat van de CV-installatie. Dan wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Aartswoud.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Aartswoud

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Aartswoud (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €295 en €490. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Aartswoud.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Etagewoning75 m2275 – €330
Rijtjeshuis119 m2€340 – €370
Hoekwoning126 m2€400 – €435
Twee onder één kap158 m2€470 – €485
Herenhuis178 m2€520 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aartswoud die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hoogwoud, Spanbroek, Obdam, Hensbroek en Schellinkhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aartswoud-1719

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Aartswoud bekijkt een neutrale partij de potentiële woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Aartswoud). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Opmeer wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie