Bouwkundige keuring Readtsjerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Readtsjerk regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website verzamelen wij aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Readtsjerk.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Readtsjerk inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Readtsjerk afspreken

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Readtsjerk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Readtsjerk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Readtsjerk en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €445. Het prijskaartje bestaat uit verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Readtsjerk.

Type woningAantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning84 m2€285 – €310
Rijwoning116 m2€350 – €370
Kopwoning144 m2€410 – €450
Twee onder één kap159 m2€450 – €480
Herenhuis175 m2€530 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Readtsjerk die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Aldtsjerk, Mûnein, Oentsjerk, Gytsjerk en Jelsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-readtsjerk-9067

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Readtsjerk analyseert een objectieve partij het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Readtsjerk). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Dantumadiel loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct benoemd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie