Bouwkundige keuring Overslag

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Overslag laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Overslag.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Overslag controleert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Overslag plannen

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en of er lekkages zijn. Dan heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Overslag.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Overslag

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Overslag en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document is een beoordeling te vinden met de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €390. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Overslag.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Flatwoning98 m2275 – €320
Tussenwoning124 m2€350 – €375
Kopwoning126 m2€425 – €445
2-onder-1 kap163 m2€455 – €500
Landhuis175 m2€505 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Overslag die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zuiddorpe, Axel, Graauw, Nieuw Namen en Clinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-overslag-4575

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Overslag onderzoekt een neutrale partij het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Overslag). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Terneuzen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie