Bouwkundige keuring Den Hoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Den Hoorn laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Den Hoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Den Hoorn benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Hoorn inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en de staat van de CV-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Den Hoorn.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Den Hoorn

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Den Hoorn en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €470. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het bijgaande overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Den Hoorn.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning86 m2275 – €320
Tussenwoning109 m2€355 – €385
Hoekpand142 m2€415 – €435
Twee onder één kap155 m2€465 – €495
Landhuis176 m2€515 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Hoorn die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in De Koog, De Cocksdorp, De Waal, Oudeschild en Den Burg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-hoorn-1797

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Den Hoorn controleert een neutrale expert het verblijf. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren als je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Den Hoorn). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Texel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie