Bouwkundige keuring Lytsewierrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lytsewierrum laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lytsewierrum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Lytsewierrum inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lytsewierrum afspreken

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lytsewierrum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Lytsewierrum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lytsewierrum en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige checkt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een kostenberekening om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €490. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Lytsewierrum.

Soort huisGroottePrijsberekening
Bovenwoning81 m2285 – €325
Rijtjeshuis123 m2€340 – €365
Kopwoning127 m2€415 – €450
Geschakelde woning157 m2€470 – €500
Vrijstaand195 m2€530 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lytsewierrum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rien, Wiuwert, Britswert, Boazum en Ysbrechtum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lytsewierrum-8642

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lytsewierrum bekijkt een onpartijdige deskundige de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lytsewierrum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie