Bouwkundige keuring Oosterhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterhout regelen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oosterhout.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oosterhout checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterhout laten uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de huidige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de riolering en en de staat van de elektrische installatie. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oosterhout.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oosterhout

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oosterhout (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €270 en €495. De prijs wordt bepaald door een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oosterhout.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning76 m2285 – €325
Tussenwoning119 m2€340 – €380
Hoekwoning131 m2€410 – €450
Geschakelde woning167 m2€455 – €500
Landhuis198 m2€505 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterhout die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda en Moerdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterhout-4909

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oosterhout analyseert een onafhankelijk deskundige het huis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oosterhout). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Oosterhout wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Dorst
 • Bouwkundige keuring Oosteind
 • Bouwkundige keuring Den Hout
 • Plaats een reactie