Bouwkundige keuring Strijen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Strijen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Strijen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Strijen controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Strijen inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Strijen.

Besparen op een bouwkeuring in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Strijen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Strijen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €390. De prijs hangt af van diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Strijen.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning92 m2285 – €325
Tussenwoning104 m2€335 – €365
Kopwoning131 m2€415 – €435
Geschakelde woning157 m2€470 – €490
Landhuis185 m2€520 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Strijen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Klaaswaal, Zuid-Beijerland, Numansdorp, Heinenoord en Westmaas.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-strijen-3291

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Strijen onderzoekt een onafhankelijk specialist het woonobject. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Strijen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hoeksche Waard bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie