Bouwkundige keuring Fochteloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Fochteloo laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Fochteloo.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Fochteloo benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Fochteloo uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Fochteloo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Fochteloo

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Fochteloo (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren tussen de €340 en €490. De totaalprijs is gebaseerd op diverse factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Fochteloo.

Type huis GrootteGemiddelde onkosten
Flatwoning78 m2295 – €310
Rijtjeshuis117 m2€345 – €380
Kopwoning148 m2€410 – €450
Twee onder één kap164 m2€460 – €500
Vrijstaand181 m2€510 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Fochteloo die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ravenswoud, Langedijke, Elsloo, Makkinga en Nijeberkoop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-fochteloo-8428

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Fochteloo onderzoekt een onafhankelijk deskundige het huis. Slim, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Fochteloo). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie