Bouwkundige keuring Ilpendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Ilpendam inplannen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bekijk je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Ilpendam.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ilpendam checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de algehele kavel en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ilpendam plannen

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ilpendam.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ilpendam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ilpendam (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je daar een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €375. Het prijskaartje hangt af van verschillendeaspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ilpendam.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Appartement79 m2300 – €325
Tussenwoning104 m2€350 – €380
Hoekpand147 m2€425 – €450
Geschakelde woning162 m2€450 – €490
Villa192 m2€525 – €545
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ilpendam die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Purmerland, Oude Meer, Aalsmeerderbrug, Rijsenhout en Leimuiden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ilpendam-1452

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Ilpendam controleert een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ilpendam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Waterland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie