Bouwkundige keuring Schoonhoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Schoonhoven regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de huidige staat van het huis en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Schoonhoven.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Schoonhoven benadert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het metselwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schoonhoven regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Schoonhoven.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Schoonhoven

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Schoonhoven (regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €340 en €450. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Schoonhoven.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning90 m2295 – €325
Tussenwoning109 m2€350 – €375
Hoekwoning125 m2€410 – €450
2-onder-1 kap171 m2€470 – €505
Landhuis200 m2€530 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schoonhoven die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ammerstol, Bergambacht, Vlist, Haastrecht en Gouderak.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schoonhoven-2871

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Schoonhoven bekijkt een objectieve expert het woonobject. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Schoonhoven). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Krimpenerwaard loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie