Bouwkundige keuring Hoeksche Waard

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoeksche Waard inplannen is heel erg verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Hoeksche Waard.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hoeksche Waard onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoeksche Waard afspreken

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hoeksche Waard.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hoeksche Waard

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoeksche Waard (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €465. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hoeksche Waard.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning97 m2€280 – €315
Tussenwoning109 m2€335 – €375
Hoekhuis130 m2€410 – €440
Twee onder één kap168 m2€460 – €500
Vrijstaand192 m2€520 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoeksche Waard die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Goeree-Overflakkee, Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis en Nissewaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoeksche-waard-3262

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hoeksche Waard analyseert een onpartijdige partij de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hoeksche Waard). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Hoeksche Waard loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Puttershoek
 • Bouwkundige keuring Maasdam
 • Bouwkundige keuring Oud-Beijerland
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Beijerland
 • Bouwkundige keuring Piershil
 • Bouwkundige keuring Goudswaard
 • Bouwkundige keuring Mijnsheerenland
 • Bouwkundige keuring Westmaas
 • Bouwkundige keuring Heinenoord
 • Bouwkundige keuring Numansdorp
 • Bouwkundige keuring Zuid-Beijerland
 • Bouwkundige keuring Klaaswaal
 • Bouwkundige keuring Strijen
 • Bouwkundige keuring Strijensas
 • Bouwkundige keuring Mookhoek
 • Bouwkundige keuring s-Gravendeel
 • Plaats een reactie