Bouwkundige keuring Stroobos

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Stroobos inplannen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Stroobos.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Stroobos benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de plafonds en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een idee van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stroobos afspreken

Wil je snel inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Stroobos.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Stroobos

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Stroobos en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een schatting van de onkosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €325 en €460. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Stroobos.

Type huis Aantal m2Prijsberekening
Appartementje94 m2295 – €320
Tussenwoning101 m2€345 – €375
Hoekwoning134 m2€420 – €445
Twee onder één kap158 m2€465 – €480
Herenhuis189 m2€520 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stroobos die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lutjegast, Opende, Kornhorn, Doezum en Sebaldeburen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stroobos-9872

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Stroobos bekijkt een onafhankelijk partij het verblijf. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stroobos). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Achtkarspelen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie