Bouwkeuring Provincie Zuid-Holland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Provincie Zuid-Holland laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen, de tarieven en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Provincie Zuid-Holland.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Provincie Zuid-Holland checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de riolering en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een idee van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Zuid-Holland uitvoeren

Heel snel inzicht in de technische kwaliteit een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de fundering en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect of een bouwonderneming.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel informatie vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Provincie Zuid-Holland

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €310 en €375. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de vergelijker hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Zuid-Holland.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartementje80 m2295 – €310
Tussenwoning121 m2€335 – €365
Kopwoning142 m2€400 – €450
2-onder-1 kap162 m2€475 – €495
Vrijstaand185 m2€520 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Lisse, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Teylingen, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden en Gorinchem.

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Provincie Zuid-Holland bekijkt een objectieve deskundige het woonobject. Slim, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €240.