Bouwkundige keuring Zuid-Beijerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zuid-Beijerland inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite bieden wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zuid-Beijerland.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Zuid-Beijerland controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuid-Beijerland regelen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zuid-Beijerland.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zuid-Beijerland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zuid-Beijerland en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €300 en €480. Het prijskaartje is gebaseerd op een aantal variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zuid-Beijerland.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning75 m2280 – €310
Rijtjeshuis123 m2€340 – €385
Hoekwoning146 m2€420 – €430
Twee onder één kap162 m2€455 – €490
Herenhuis177 m2€505 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuid-Beijerland die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Numansdorp, Heinenoord, Westmaas, Mijnsheerenland en Goudswaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuid-beijerland-3284

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zuid-Beijerland checkt een neutrale specialist het verblijf. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zuid-Beijerland). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hoeksche Waard bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie