Bouwkundige keuring Drempt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Drempt laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder lees je meer alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Drempt.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Drempt inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drempt regelen

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de toepassingen van isolatie. Ook heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Drempt.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Drempt

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Drempt (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €340 en €420. De totaalprijs hangt af van meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Drempt.

Type huis GroottePrijsberekening
Bovenwoning95 m2€290 – €310
Tussenwoning118 m2€360 – €370
Hoekpand148 m2€420 – €435
Geschakelde woning159 m2€450 – €500
Villa192 m2€530 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drempt die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in De Steeg, Lathum, Giesbeek, Angerlo en Tonden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drempt-6996

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Drempt analyseert een objectieve specialist de woning. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Drempt). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bronckhorst loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie