Bouwkundige keuring Rijen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Rijen regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Rijen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Rijen analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijen inplannen

Direct meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Rijen.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Rijen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Rijen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een tariefoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €460. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Rijen.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje81 m2€275 – €315
Rijwoning105 m2€340 – €385
Hoekpand137 m2€410 – €450
2-onder-1 kap166 m2€465 – €505
Villa178 m2€505 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Castelre, Ulicoten, s Gravenmoer, Hulsel en Hooge Mierde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijen-5121

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Rijen bekijkt een onafhankelijk specialist het gebouw. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Rijen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Gilze en Rijen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie