Bouwkundige keuring Mariënheem

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Mariënheem regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Mariënheem.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Mariënheem checkt de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mariënheem inplannen

Direct een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Mariënheem.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Mariënheem

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Mariënheem en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €430. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Mariënheem.

Type woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Appartementje99 m2290 – €320
Tussenwoning100 m2€360 – €390
Hoekpand128 m2€415 – €450
Twee onder één kap170 m2€455 – €495
Villa178 m2€515 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mariënheem die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Luttenberg, Oosterwolde, t Loo, Hattemerbroek en Wezep.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marienheem-8106

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Mariënheem onderzoekt een onafhankelijk ingenieur de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Mariënheem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Raalte loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie