Bouwkundige keuring Loon op Zand

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Loon op Zand laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Loon op Zand.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Loon op Zand onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo weet je alles over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loon op Zand plannen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Loon op Zand.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Loon op Zand

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Loon op Zand en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €390. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Loon op Zand.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Appartementje98 m2285 – €310
Tussenwoning121 m2€355 – €380
Hoekwoning135 m2€425 – €450
2-onder-1 kap175 m2€470 – €485
Vrijstaand181 m2€505 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loon op Zand die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen en Hilvarenbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loon-op-zand-5175

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Loon op Zand onderzoekt een onafhankelijk deskundige het huis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Loon op Zand). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Loon op Zand doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Kaatsheuvel
 • Bouwkundige keuring De Moer
 • Plaats een reactie