Bouwkundige keuring Strijensas

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Strijensas uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Strijensas.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Strijensas controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de plafonds en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Strijensas regelen

Heel snel meer info over de technische kwaliteit je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de staat van de isolatie. Tevens achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Strijensas.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Strijensas

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Strijensas (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €415. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Strijensas.

Type huis OppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje93 m2295 – €305
Rijwoning111 m2€345 – €370
Kopwoning149 m2€415 – €450
Geschakelde woning151 m2€470 – €480
Landhuis185 m2€520 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Strijensas die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Strijen, Klaaswaal, Zuid-Beijerland, Numansdorp en Heinenoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-strijensas-3292

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Strijensas checkt een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de potentiële koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur check alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Strijensas). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hoeksche Waard wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie