Bouwkundige keuring Langedijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Langedijk laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Langedijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Langedijk inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langedijk laten uitvoeren

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Langedijk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Langedijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Langedijk (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Tevens vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €480. Het prijskaartje hangt af van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Langedijk.

Soort woningGrootteGeschatte kosten
Appartement82 m2290 – €310
Rijtjeshuis121 m2€350 – €380
Hoekpand130 m2€405 – €450
Geschakelde woning160 m2€450 – €500
Herenhuis182 m2€520 – €540
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Langedijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Opmeer, Heerhugowaard, Drechterland, Hoorn en Medemblik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langedijk-1722

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Langedijk onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Langedijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Langedijk loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Koedijk
 • Bouwkundige keuring Sint Pancras
 • Bouwkundige keuring Noord-Scharwoude
 • Bouwkundige keuring Oudkarspel
 • Bouwkundige keuring Broek op Langedijk
 • Bouwkundige keuring Zuid-Scharwoude
 • Plaats een reactie