Bouwkundige keuring t Zand

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in t Zand uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina tref je nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in t Zand.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in t Zand benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in t Zand laten uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in t Zand.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in t Zand

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in t Zand (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenindicatie om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €310 en €465. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in t Zand.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio80 m2280 – €325
Rijwoning124 m2€345 – €375
Hoekpand130 m2€410 – €440
Geschakelde woning152 m2€460 – €500
Landhuis182 m2€515 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in t Zand die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Petten, Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug, Sint Maartensbrug en Schagerbrug.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-t-zand-1756

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in t Zand onderzoekt een neutrale deskundige het huis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in t Zand). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Schagen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie