Bouwkundige keuring Bunschoten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bunschoten laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Bunschoten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bunschoten bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bunschoten plannen

Wil je snel een inspectie van de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bunschoten.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Bunschoten

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bunschoten (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om het huis in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €295 en €490. De totaalprijs bestaat uit verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bunschoten.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Appartementje77 m2280 – €315
Tussenwoning124 m2€340 – €370
Kopwoning140 m2€405 – €450
Twee onder één kap164 m2€465 – €480
Landhuis181 m2€505 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bunschoten die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Baarn, De Bilt, Bunnik, Zeist en De Ronde Venen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bunschoten-3751

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Bunschoten bekijkt een objectieve partij het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bunschoten). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Bunschoten bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Bunschoten-Spakenburg
 • Bouwkundige keuring Eemdijk
 • Plaats een reactie