Bouwkundige keuring Waterhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Waterhuizen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Waterhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Waterhuizen checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waterhuizen inplannen

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en of er houtrot is. Zo krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Waterhuizen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Waterhuizen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Waterhuizen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €470. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Waterhuizen.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Etagewoning93 m2€295 – €315
Tussenwoning117 m2€340 – €380
Hoekwoning146 m2€420 – €435
Geschakelde woning154 m2€455 – €490
Landhuis193 m2€515 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waterhuizen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Westerbroek, Foxhol, Kropswolde, Kiel-Windeweer en Hoogezand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waterhuizen-9609

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Waterhuizen checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Waterhuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Midden-Groningen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie