Bouwkundige keuring Goutum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Goutum inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform lees je meer actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Goutum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Goutum benadert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goutum uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo weet je welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Goutum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Goutum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Goutum (regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €310 en €480. De prijs bestaat uit een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Goutum.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning85 m2300 – €330
Rijwoning120 m2€335 – €380
Hoekwoning136 m2€425 – €440
Twee onder één kap175 m2€465 – €500
Villa198 m2€530 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Goutum die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Snakkerburen, Miedum, Lekkum, St.-Jacobiparochie en Oudebildtzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goutum-9084

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Goutum bekijkt een neutrale specialist de potentiële woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Goutum). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Leeuwarden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie