Bouwkundige keuring Heinenoord

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heinenoord laten doen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Heinenoord.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Heinenoord controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heinenoord inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Heinenoord.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Heinenoord

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Heinenoord en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €325 en €430. De prijs is gebaseerd op een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Heinenoord.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje76 m2300 – €325
Tussenwoning113 m2€340 – €385
Hoekpand136 m2€410 – €450
Twee onder één kap162 m2€460 – €505
Villa179 m2€515 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heinenoord die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Westmaas, Mijnsheerenland, Goudswaard, Piershil en Nieuw-Beijerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heinenoord-3274

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Heinenoord bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd als je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Heinenoord). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Hoeksche Waard loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie