Bouwkundige keuring Kollumerzwaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kollumerzwaag laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website lees je meer praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Kollumerzwaag.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kollumerzwaag inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kollumerzwaag regelen

Direct een inspectie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kollumerzwaag.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kollumerzwaag

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kollumerzwaag (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €340 en €460. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kollumerzwaag.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning98 m2290 – €320
Rijwoning100 m2€345 – €375
Hoekpand132 m2€400 – €445
Twee onder één kap174 m2€475 – €495
Landhuis180 m2€515 – €535
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kollumerzwaag die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Triemen, Veenklooster, Westergeest, Oudwoude en Kollumerpomp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kollumerzwaag-9298

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Kollumerzwaag bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kollumerzwaag). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie