Bouwkundige keuring Bergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Bergen inplannen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Bergen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bergen onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergen afspreken

Wil jij meteen een indicatie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Bergen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bergen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bergen (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €415. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bergen.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Appartementje77 m2290 – €320
Tussenwoning124 m2€345 – €375
Hoekhuis131 m2€410 – €440
2-onder-1 kap164 m2€460 – €480
Vrijstaand184 m2€505 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Siebengewald, Afferden, Ledeacker, Stevensbeek en Westerbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergen-5854

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Bergen analyseert een onafhankelijk partij het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bergen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Bergen Limburg bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie