Bouwkundige keuring Middelstum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Middelstum laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Middelstum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Middelstum benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Middelstum afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en of er sprake is van lekkages. Daarbij kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Middelstum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Middelstum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Middelstum (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €325 en €455. De prijs is gebaseerd op allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Middelstum.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Studio97 m2295 – €315
Tussenwoning107 m2€335 – €385
Hoekpand131 m2€400 – €445
Geschakelde woning152 m2€475 – €495
Villa195 m2€525 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Middelstum die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Warffum, Usquert, Zijldijk, Oldenzijl en Oosternieland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-middelstum-9991

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Middelstum onderzoekt een objectieve partij het gebouw. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Middelstum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Loppersum maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie