Bouwkundige keuring Mantgum

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mantgum inplannen is zeker iets om te overwegen. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Mantgum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Mantgum analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mantgum laten uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Mantgum.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Mantgum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Mantgum en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een kostenoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €345 en €400. Het prijskaartje hangt af van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Mantgum.

WoonobjectAantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning75 m2290 – €320
Tussenwoning101 m2€360 – €370
Hoekwoning136 m2€410 – €435
Twee onder één kap170 m2€460 – €495
Vrijstaand178 m2€530 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mantgum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Easterwierrum, Tersoal, Poppenwier, Raerd en Jirnsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mantgum-9022

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Mantgum controleert een neutrale ingenieur het woonhuis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Mantgum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Leeuwarden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie