Bouwkundige keuring Helvoirt

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Helvoirt uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Helvoirt.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Helvoirt analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Helvoirt inplannen

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Helvoirt.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Helvoirt

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Helvoirt (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een kostenoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €430. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Helvoirt.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Etagewoning85 m2280 – €320
Tussenwoning118 m2€360 – €385
Kopwoning138 m2€405 – €440
2-onder-1 kap156 m2€450 – €480
Herenhuis176 m2€505 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Helvoirt die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Cromvoirt, Berlicum, Oudheusden, Herpt en Heesbeen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-helvoirt-5268

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Helvoirt analyseert een neutrale ingenieur het woonobject. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Helvoirt). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Haaren loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie