Bouwkundige keuring Klaaswaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Klaaswaal regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina tref je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Klaaswaal.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Klaaswaal checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klaaswaal regelen

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Tevens wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Klaaswaal.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in november 2022
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Klaaswaal

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Klaaswaal en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €305 en €400. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Klaaswaal.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Studio80 m2290 – €315
Rijtjeshuis100 m2€340 – €375
Hoekwoning139 m2€405 – €430
2-onder-1 kap172 m2€460 – €480
Vrijstaand198 m2€510 – €540
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport november 2022.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Klaaswaal die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zuid-Beijerland, Numansdorp, Heinenoord, Westmaas en Mijnsheerenland.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Zevenbergen AdviesOrkest 173286 TCKlaaswaal
Bouwstudio Reemt HahnBeatrixstraat 43286 AAKlaaswaal
OOK BouwadviesMiddelsluissedijk OZ 313281 LCNumansdorp
Langerak Bouwkundig Adviesbureau LBTAMiddelsluissedijk WZ 713281 LHNumansdorp
Bouwkundig ingenieur Klaaswaal: plaatselijke specialisten.
bouwkundige-keuring-klaaswaal-3286

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Klaaswaal bekijkt een onpartijdige deskundige het huis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Klaaswaal). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hoeksche Waard wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie