Bouwkundige keuring Uden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Uden laten doen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website tref je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Uden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Uden analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de kruipruimte en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uden laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Ook achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Uden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Uden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Uden (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €320 en €470. Het kostenplaatje hangt af van verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Uden.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Studio100 m2285 – €320
Rijwoning101 m2€345 – €365
Hoekpand141 m2€400 – €435
2-onder-1 kap154 m2€460 – €500
Vrijstaand191 m2€510 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Uden die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Grave, Oss, Zaltbommel, Boxtel en Sint-Michielsgestel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uden-5405

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Uden analyseert een onafhankelijk expert het verblijf. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de potentiële koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Uden). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Uden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Volkel
 • Bouwkundige keuring Odiliapeel
 • Plaats een reactie