Bouwkundige keuring Beugen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beugen laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Beugen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Beugen benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beugen afspreken

Wil je snel een inspectie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Beugen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Beugen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Beugen (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De expert kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een kostenindicatie om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €345 en €400. Het kostenplaatje hangt af van allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Beugen.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartementje81 m2€275 – €315
Rijtjeshuis116 m2€360 – €370
Kopwoning129 m2€405 – €435
Twee onder één kap160 m2€460 – €480
Villa187 m2€510 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beugen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Vortum-Mullem, Groeningen, Overloon, Holthees en Maashees.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beugen-5835

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Beugen bekijkt een onafhankelijk specialist de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Beugen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Boxmeer maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie