Bouwkundige keuring Goëngahuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Goëngahuizen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Goëngahuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Goëngahuizen inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goëngahuizen inplannen

Heb je belang bij meer info over de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Goëngahuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Goëngahuizen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Goëngahuizen (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €270 en €480. De totaalprijs bestaat uit allerlei punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Goëngahuizen.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning91 m2285 – €330
Rijwoning120 m2€345 – €370
Hoekhuis139 m2€400 – €445
Twee onder één kap165 m2€475 – €485
Vrijstaand187 m2€515 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Goëngahuizen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Aldeboarn, Terherne, Akkrum, Slijkenburg en Nijeholtwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goengahuizen-8497

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Goëngahuizen controleert een objectieve expert de woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Goëngahuizen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Smallingerland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie