Bouwkundige keuring Bunschoten-Spakenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bunschoten-Spakenburg inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite bekijk je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Bunschoten-Spakenburg.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bunschoten-Spakenburg analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bunschoten-Spakenburg plannen

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de groepenkasten en of er houtrot is. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bunschoten-Spakenburg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Bunschoten-Spakenburg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bunschoten-Spakenburg (regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat een lijst met de observaties en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een kostenberekening om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €325 en €465. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bunschoten-Spakenburg.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning84 m2275 – €330
Tussenwoning124 m2€350 – €370
Hoekwoning130 m2€410 – €430
2-onder-1 kap173 m2€455 – €500
Landhuis179 m2€530 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bunschoten-Spakenburg die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Lage Vuursche, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan en Bosch en Duin.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bunschoten-spakenburg-3751

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Bunschoten-Spakenburg controleert een neutrale specialist de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bunschoten-Spakenburg). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Bunschoten maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie