Bouwkundige keuring Bladel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Bladel laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Bladel.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bladel benadert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de meterkast en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bladel laten uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Bladel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bladel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bladel (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De expert kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €435. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bladel.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement99 m2300 – €330
Rijtjeshuis117 m2€355 – €365
Hoekwoning129 m2€420 – €450
Twee onder één kap162 m2€470 – €500
Vrijstaand187 m2€505 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bladel die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Eersel, Veldhoven, Bernheze, Meierijstad en Mill en Sint Hubert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bladel-5531

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Bladel bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bladel). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Bladel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Hapert
 • Bouwkundige keuring Hoogeloon
 • Bouwkundige keuring Casteren
 • Bouwkundige keuring Netersel
 • Plaats een reactie