Bouwkundige keuring Maasdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Maasdam inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform tref je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Maasdam.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Maasdam inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de fundering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maasdam plannen

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Maasdam.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Maasdam

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Maasdam (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je hier een kostenoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €395. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Maasdam.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning99 m2280 – €305
Tussenwoning116 m2€340 – €365
Kopwoning149 m2€405 – €440
Twee onder één kap170 m2€465 – €480
Landhuis193 m2€530 – €535
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maasdam die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Puttershoek, s-Gravendeel, Mookhoek, Strijensas en Strijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maasdam-3299

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Maasdam checkt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Maasdam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hoeksche Waard bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie