Bouwkundige keuring Vessem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Vessem uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Vessem.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vessem checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vessem inplannen

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie. Zo weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Vessem.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Vessem

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vessem (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een kostenoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €315 en €480. Het prijskaartje bestaat uit meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vessem.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning75 m2€295 – €325
Tussenwoning115 m2€345 – €375
Hoekpand132 m2€415 – €435
Twee onder één kap172 m2€475 – €495
Vrijstaand177 m2€530 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vessem die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Knegsel, Sint-Oedenrode, Schijndel, Vorstenbosch en Heeswijk-Dinther.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vessem-5512

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Vessem onderzoekt een onafhankelijk partij de woning. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Vessem). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Eersel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie