Bouwkundige keuring Jelsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Jelsum laten doen is heel erg verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder tref je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Jelsum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Jelsum analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de algehele kavel en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jelsum laten uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Daarbij kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Jelsum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Jelsum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Jelsum (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €300 en €485. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Jelsum.

Type woningGrootteGeschatte tarieven
Studio85 m2285 – €320
Rijwoning116 m2€350 – €385
Hoekwoning134 m2€415 – €440
2-onder-1 kap169 m2€460 – €500
Landhuis193 m2€515 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jelsum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Koarnjum, Britsum, Hijum, Feinsum en Stiens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jelsum-9057

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Jelsum bekijkt een objectieve specialist het woonhuis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Jelsum). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leeuwarden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie