Bouwkundige keuring Benneveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Benneveld uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite tref je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Benneveld.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Benneveld inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Benneveld laten uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Benneveld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Benneveld

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Benneveld (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €375. De totale prijs hangt af van diverse aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Benneveld.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsindicatie
Studio85 m2300 – €305
Rijtjeshuis120 m2€355 – €375
Hoekpand142 m2€425 – €450
Twee onder één kap169 m2€475 – €490
Villa194 m2€525 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Benneveld die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Meppen, Aalden, Wezuperbrug, Wezup en Zweeloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-benneveld-7856

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Benneveld controleert een onpartijdige ingenieur het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een pand dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Benneveld). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Coevorden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie