Bouwkundige keuring Sittard

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Sittard inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Sittard.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Sittard bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sittard laten uitvoeren

Wil je snel inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en of er sprake is van lekkages. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sittard.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sittard

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sittard en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €350 en €380. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Sittard.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Studio92 m2300 – €320
Rijwoning120 m2€360 – €375
Hoekhuis130 m2€405 – €435
Twee onder één kap168 m2€470 – €485
Landhuis188 m2€520 – €535
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sittard die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Urmond, Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Holtum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sittard-6133

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Sittard bekijkt een neutrale partij het huis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Sittard). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Sittard-Geleen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie