Bouwkundige keuring Mookhoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Mookhoek laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Mookhoek.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Mookhoek controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mookhoek afspreken

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel. Dan weet je welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Mookhoek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in november 2022
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Mookhoek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Mookhoek en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een kostenoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €395. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Mookhoek.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio81 m2€280 – €305
Rijtjeshuis107 m2€345 – €385
Hoekhuis136 m2€415 – €440
2-onder-1 kap157 m2€470 – €495
Landhuis177 m2€530 – €560
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport november 2022.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mookhoek die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Strijensas, Strijen, Klaaswaal, Zuid-Beijerland en Numansdorp.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Zevenbergen AdviesOrkest 173286 TCKlaaswaal
Bouwstudio Reemt HahnBeatrixstraat 43286 AAKlaaswaal
OOK BouwadviesMiddelsluissedijk OZ 313281 LCNumansdorp
Langerak Bouwkundig Adviesbureau LBTAMiddelsluissedijk WZ 713281 LHNumansdorp
Bouwkundig ingenieur Mookhoek: plaatselijke specialisten.
bouwkundige-keuring-mookhoek-3293

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Mookhoek checkt een onpartijdige deskundige het verblijf. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Mookhoek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hoeksche Waard doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De expert biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie