Bouwkundige keuring Rekken

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rekken uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Rekken.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Rekken inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de plafonds en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rekken regelen

Op korte termijn een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Rekken.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Rekken

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Rekken (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je hele woning door. De deskundige loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €420. De prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Rekken.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement92 m2280 – €330
Tussenwoning120 m2€355 – €385
Hoekwoning128 m2€400 – €450
Geschakelde woning170 m2€455 – €500
Herenhuis177 m2€515 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rekken die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Beltrum, Eibergen, Groenlo, Lievelde en Zieuwent.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rekken-7157

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Rekken onderzoekt een neutrale partij het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Rekken). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Berkelland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie