Bouwkundige keuring Zwiggelte

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zwiggelte laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zwiggelte.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zwiggelte checkt de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwiggelte regelen

Behoefte aan een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zwiggelte.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Zwiggelte

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zwiggelte (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een overzicht met de kosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €485. Het prijskaartje bestaat uit meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zwiggelte.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio78 m2€295 – €320
Rijtjeshuis120 m2€355 – €385
Hoekwoning150 m2€420 – €435
2-onder-1 kap165 m2€455 – €495
Vrijstaand176 m2€525 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwiggelte die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Zuidveld, Westerbork, Hoogersmilde, Appelscha en Smilde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwiggelte-9433

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Zwiggelte controleert een neutrale ingenieur het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zwiggelte). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie